Mire szolgál az EGYSTAT? A kedvezményezett az adatlapon kérheti:

  • a kedvezményezettnek felajánlott, érvényes, érvénytelen, és el nem bírált szja 1%-os nyilatkozatok számát megyénként és korcsoportonként,
  • a technikai számos vallási közösségek javára rendelkezők számát és településenkénti megoszlását,
  • az adatszolgáltatási kérelem visszavonását.

Az adatlapot az szja 1%-os felajánlások kedvezményezettje (vagy az adózó meghatalmazottja) nyújthatja be, kizárólag elektronikus úton. Meghatalmazott esetén az adatlap elektronikus benyújtásához a képviseleti jogosultságot előzetesen be kell jelenteni a NAV-hoz, a benyújtott adatlapot ugyanis a NAV csak így tudja befogadni. A bevallások és adatlapok elektronikus benyújtásáról és az elektronikus kapcsolattartás szabályairól bővebb információt a NAV honlapján az „Elektronikus űrlapok benyújtásának módja, képviselet bejelentése” című tájékoztatóban, valamint „Az elektronikus ügyintézés és kapcsolattartás általános szabályai adóügyekben” című információs füzetben találhatnak.

Az adatlap kitöltőprogramja és a hozzá tartozó útmutató a NAV honlapján a www.nav.gov.hu → Nyomtatványkitöltő programok → Nyomtatványkitöltő programok → Programok részletes keresése útvonalon található meg.

Az adatokat 5 évre visszamenőleg lehet igényelni, melyről tájékoztatást a NAV a kérelem beérkezését követő 30 napon belül, térítésmentesen, elektronikusan nyújt. A kérelem benyújtásának évére vonatkozó adatszolgáltatás legkorábban szeptember 1-jétől kérhető.

Ha további kérdése van az adatlappal, illetve az egyes adózási szabályokkal kapcsolatban, forduljanak bizalommal a NAV munkatársaihoz az alábbi elérhetőségeken keresztül:

  • online a NAV honlapján a www.nav.gov.hu-n.
  • emailben az alábbi címen található űrlapon http://nav.gov.hu/nav/e-ugyfsz/e-ugyfsz.html.
  • telefonon a NAV Infóvonalán belföldről a 1819, külföldről a +36 1/250-9500 hívószámon. A NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző rendszerén (ÜCC) keresztül pedig belföldről a +36 80/20-2122-es, külföldről a +36 1/441-9600-as telefonszámon

Bővebben...