A legfontosabb változások:

  • a helyi telepítésű termékek (pl. Office Standard) pár kivételtől eltekintve kikerülnek az adományprogramból, viszont a diszkontprogramban, magasabb díjért elérhetőek  lesznek  a CivilTech-en keresztül.    
  • kivételek: A nyilvános, megosztott hozzáférésű eszközöket üzemeltető szervezetek továbbra is igényelhetik a helyi telepítésű termékadományokat. 2022. április 4-e után minden további jogosult nonprofit szervezet csak a Windows Pro operációs rendszerhez fér hozzá adományként.
  • felhőadományok: A szervezetek továbbra is kérhetnek Microsoft felhőalapú termékeket adományként a CivilTech program segítségével. Ezek az ajánlatok ugyanazokat a funkciókat nyújtják, mint a helyi telepítésű eszközök, gyakran robusztusabb, biztonságosabb és rugalmasabb funkciókkal.

2022. január elsejétől ezen kívül a megrendelés folyamata is módosul, a Microsoft Nonprofit Portálra is regisztrálni kell majd a rendelés megadásához.

Bővebb információk:

A változások ismertetése a CivilTech.hu-n

Legfontosabb kérdések és válaszok a változással kapcsolatban

A Microsoft Tech for Social Impact csoportjának blogbejegyzése (angol nyelvű)

Amennyiben szeretnének élőszóban is tájékozódni a változásokról, elérhető ajánlatokról, úgy regisztráljanak a NIOK Alapítvány 2021. november 9-én (14:00-15:00) e témában szervezett webináriumára!