Az adománygyűjtő mozgalom azzal a céllal jött létre, hogy a menstruációs szegénységben élő nők számára olyan csomagokat gyűjtsön, amelyek számukra nélkülözhetetlen eszközökből és intim higiéniás termékekből állnak. Ami nekünk ugyanis természetes, az nekik sokszor elérhetetlen. Az adományozók ezeket a termékeket egy általuk már nem használt női táskában juttathatják el a gyűjtőpontok valamelyikére, ahonnan azok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével kerülnek a rászoruló nőkhöz. 

A kampány szervezői hisznek abban, hogy nem csupán a decemberi hónapban van szükség a segítségre, épp ezért az adománygyűjtő akciójukat a januári hónapra fókuszálják, hiszen a téli hónapokban van talán a legnagyobb szükség a segítésre. A hivatalos gyűjtés 2022. január 3. és 2022. január 31-e között zajlik. 

A járványügyi helyzetre való tekintettel:

- személyesen kizárólag szerdai napokon lehetséges leadni táskát a Gyűjtőpontok menüpontban felsorolt hivatalos gyűjtőpontokon

- a “no kontakt” jegyében a Foxpost felajánlotta, hogy az összekészített adományokat térítésmentesen eljuttattja a #nemluxustaska központi gyűjtőraktárba, így megkönnyítve a gyűjtőpontokra való eljutást azoknak, akik messzebb vannak a gyűjtőpontoktól, vagy pedig a járványügyi helyzetre való tekintettel nem szeretnének elmenni, és betérni a gyűjtőpontok egyikére. 

További információkért látogassanak el a kampány weboldalára!