Tapasztalatmegosztás. Az elmúlt harminc évben számtalan gyakorlati tapasztalat halmozódott fel a hazai önkéntes szektorban. Ugyanakkor az önkéntesség, mint társadalmi jelenség folyamatos változásban van és ez mindig új kérdéseket vet fel az önkéntesek szervezése/koordinációja során is, amelyekre a tapasztalatmegosztással könnyebb válaszokat találni.

Tudásmegosztás. A tapasztalatok mellett nagyon fontos a tudásmegosztás is, amely az önkéntességgel foglalkozó kutatások, tanulmányok eredményeinek gyakorlatba való átültetéséről szól. Ma Magyarországon nincs egy olyan kézikönyv, amely az önkéntes szervezés/koordináció elméleti és gyakorlati eredményeit összekapcsolná. Ezért az alapítvány egyik fő célja - a tapasztalat- és a tudásmegosztásban résztvevő szakemberek együttműködése alapján - egy modern szemléletű, magyar nyelvű önkéntes-koordinátori kézikönyv létrehozása.

Hálózat. Óvatos becslések szerint is körülbelül 4.000 fizetett munkaerő és 12.000 tagi önkéntes foglalkozik az önkéntesek koordinációjával/szervezésével. Céljuk, hogy összekapcsolják őket az önkéntes-koordinátori szakma társadalmi és szektorbeli presztizsének emelése, a szakmai és képzési minimum, az etikai szabályok kidolgozása, és a kapcsolattartás, a kölcsönös segítség, az érdekképviselet érdekében. Hálózati tagjaiknak folyamatos és rendszeres szakmai fórumot biztosítanak a blog-oldalon, az offline és az online közösségi térben való találkozókkal, megbeszélésekkel, előadásokkal, valamint A Coaching Mindenkié Egyesület felajánlott szolgáltatásaival. 

Regisztráljatok és csatlakozzatok az Önkéntes-koordinátor.hu Hálózathoz és legyetek ezzel aktív részesei a fentebb kitűzött célok megvalósításának!

Bővebben...