Hírek

Hírek
ÁSZ ellenőrzés
Elindult az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése a közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek körében, így egyre több szervezet kap felszólítást, hogy ellenőrzés céljából töltsék fel adataikat, dokumentumaikat.
Hírek
Piacok Napja
Május 28-29-én újra Piacok Napja az Erzsébet téren! Idén a BelFeszttel közösen, két napig a Belváros szívében!
Hírek
KSH adatszolgáltatás
2022. június 10-i határidővel szükséges teljesítenie a civil és egyéb nonprofit szervezeteknek a KSH irányában a kötelező adatszolgáltatási kötelezettségüket.
Hírek
Értünk tesznek, tegyünk Értük!
Magánszemélyként az 1996-ban elfogadott CXXVI. Törvény értelmében van lehetőségünk felajánlani személyi jövedelemadónk 1 %-át azon civil szervezetek számára, melyeket az adott rendelkező évet megelőző 2 naptári évnél korábban vett jogerősen nyilvántartásba a bíróság és megtették regisztrációjukat a NAV-nál.
Hírek
Éves beszámoló 2021
Az alábbiakban igyekeztünk összegyűjteni azokat a hasznos információkat, amelyek segítségül szolgálhatnak a 2021-es évre vonatkozó beszámolók kitöltése és benyújtása kapcsán.
Hírek
Projektidőszakok meghosszabbítása
Ezúton tájékoztatjuk a civil szervezeteket, hogy a mai napon hatályba lépett a támogatott tevékenység időtartamának meghosszabbításával összefüggő veszélyhelyzeti szabályokról szóló 118/2022. (III. 22.) Korm. rendelet.
Hírek
Önkéntes Szemle: 30 perc az önkéntességről podcastok
Az Önkéntes Szemle című online folyóirat azzal a céllal jött létre, hogy interdiszciplináris -szociológiai, pszichológiai, gazdaságtani, menedzsmenti, marketing, szakpolitikai, kommunikációs és jogi - megközelítésben adjon helyet a hazai önkéntesség fejlődésével, helyzetével foglalkozó elméleti tanulmányoknak, gyakorlati, módszertani esettanulmányoknak.
Hírek
Az én ügyem a te ügyed!
Szeretné jobbá tenni helyi közösségét, de nem tudja hogyan kezdjen hozzá? Sok minden érdekli, de nem tudja eldönteni, hogy melyik ügy mellett köteleződjön el? Kapcsolódjon be az Európai Szolidaritási Testület ötalkalmas online eseménysorozatába, és merüljön el a helyi kezdeményezések világában!
Hírek
Egészségturizmus szakmai konferencia
2022. március 3-6. között rendezik meg a 44. Utazás Kiállítást, melynek egyik programeleme a 2022. március 4-én, 11:00 órakor megrendezésre kerülő Egészségturizmus szakmai konferencia.
Hírek
Udvari Kamaraszínház - programok
A MAGYAR KANIZSAI UDVARI KAMARASZÍNHÁZ elsősorban Magyarországon tevékenykedő, délvidéki gyökerű társulat. Olyan korabeli eseményeket kutatnak fel a magyar múltból, amelyek alkalmasak arra, hogy belőlük színvonalas művészi előadások szülessenek. A tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is szeretnék felhívni a civilek figyelmét arra, hogy tagságukat megajándékozhatják magas színvonalú, valós történelmi eseményeket bemutató színházi előadásokkal. A Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával az Udvari Kamaraszínház egyes produkciói 90 %-os kedvezménnyel tekinthetők meg a helyi művelődési házban, a Déryné Programban történő regisztrációt követően. Jelen előadásinkat azon civil szervezeteknek ajánlják figyelmébe, akik oktatással, nemzeti identitástudat-erősítéssel, hagyományőrzéssel, kultúrával foglalkoznak.
Süti beállítások